Forum FORUM SOJUSZU "DEMENTORS" Strona Główna
 Forum
¤  Forum FORUM SOJUSZU "DEMENTORS" Strona Główna
¤  Zobacz posty od ostatniej wizyty
¤  Zobacz swoje posty
¤  Zobacz posty bez odpowiedzi
FORUM SOJUSZU "DEMENTORS"
TAG: [DEMENTOR] / Nazwa: DEMENTORS
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie  RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Idź do strony 1, 2  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM SOJUSZU "DEMENTORS" Strona Główna -> PUB Dementorów Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dementor
Założyciel - Wielki Dementor

Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: Sob 1:43, 17 Gru 2005    Temat postu: Avatar i opis Dementora

Pierwsza interpretacje mialem okazje przeczytac pod:
http://www.dementor.fora.pl/viewtopic.php?p=7805

Zatem taka mala zabawa a zarazem konkurs. Jestem Ciekaw Waszych opini i interpretacji mojego avatara oraz opisu...
Kto z Was bedzie najblizej lub tez trafi w samo setno otrzyma w nagrode za umiejetnosc poznania mnie :

500 000 Z
500 000 L
500 000 H2

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez dementor dnia Wto 8:57, 10 Sty 2006, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry Zobacz profil autora
Gość

PostWysłany: Sob 8:24, 17 Gru 2005    Temat postu:

no więc DEMENTORZE twój avatar to jest postać fantastyczna. Możemy ją zakwalifikować do goblinów. Z tego wniosek że być może lubisz gry, filmy i powieści fantasy.... Postać tą okrywa mrok i tajemnica, pochyla się nad jakimś skarbem lub sekretem o którym wie tylko ten goblin, być może jest to szaman który uważył właśnie jakiś eliksir czy być może tucizne.......
Może to też bohater który z trudem zdobył swój skarb, który teraz jaśnieje blaskiem, ma dosyć starą twarz więc może to jakiś eliksir młodości odnawiający siły witalne........ No i nie wiadomo skąd pochodzi, kim jest i co zamierza.....
Więc wydaje mi się że lubisz świat fantasy i atmosfere tajemniczości.....

CIĄG DALSZY:
fenix-istota potężna, mistyczna, wieczna, odradzająca sie z popiołów.
To może znaczyć że nigdy się nie poddajesz, nawet jak upadniesz to wstajesz, idziesz dalej i walczysz, nie zrażają cię nawet największe klęski...
Napisu nie udało mi sie do końca rozszyfrować
ale:
va - iść
esse - będzie
deireadh - koniec, kończyć
aep - w
no i nie ma wytłumaczenia eigean
nie wiem może to jest:
idzie, będzie koniec w.... np:wieczności..
to może znaczyć że nie patrzysz na rzeczy materialne tylko ale też zastanawiasz się nad sensem istnienia oraz ostatecznym końcem....
a ten goblin jest też zadowolony, ma coś lub coś zdobył, potrafisz sie cieszyć ze zwycięstwa, nawet niewielkiego i lubisz zwyciężać....

Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Sob 16:40, 17 Gru 2005, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob 9:11, 17 Gru 2005    Temat postu:

Ja uwazam ze ta sylwetka - goblin jest oznaka madrosci ktora przychodzi z wiekiem oraz doswiadczenia ktore mu nie szczedzilo zycie jego wyraz twarzy jest taki jek by dumal nad calym sensem istnienia swiata i zycia. Ale za to mi przypomina takiego goblina z gry MTG ktora kocham(MTG-Magic The Gathering) ta sylwetka tam przedstawia malego niepozornego goblina lecz w obliczu walki jest potezniejszy niz nie jeden trol i inny stwor a jak dochodzi no walki na doswiadczenia ma on z calej gry najwieksze doswiadczenie poniewaz jest to jedna ze starszych kart w taki.
Wiec ja moge ocenic cie tak wielki dementorze jestes czlowiekiem ktory nie jedno juz widzial i nie jedno juz przezyl. Bardzo duzo myslisz nad wszystkim dookola i wszystko starannie obmyslasz i starasz sie unikac bledow lecz je napewno popelniasz jak kazdy ludz, lecz ty nie tylko jako czlowiek spokojy lecz tez jako czlowiek pracowity i z zainetresowaniami. Ale kazda moneta ma druga strone a ta jest zupelnie inna napewno lubisz zaszalec jak kazdy i napewno lubisz fantastyke i s-f oraz inne nie typowe gry ktore odbiegaja od rzeczywistosci. Itak bym cie okreslil dementorze nie wiem czy trafnie i nie wiem czy przypatkiem nie za dlugo ale to moje zdanie. :D Dodatek do odpowiedzi

A propo opisu dementora to : Vaesse deireadh aep eigean... Jak sie dowiedzialem znaczy to Coś sie kończy.... i to jest życiowa prawda. nic nie trwa wiecznie. I jak dementorze trafilem? :twisted:
A co do feniksa to chyba wszyscy wiedza co feniks oznacza lecz nie wszyscy wiedza co jego krew i ogniste szkrzydla potrafia.
To jest znak równowagi poniewaz skrzydla potrafia spalic wszystko na swojej drodze a jego krew to jest lek na kazda chorobe i zlo calego swiata. (czyt. Mitologia bestii)

Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Sob 9:57, 17 Gru 2005, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
dementor

PostWysłany: Sob 9:37, 17 Gru 2005    Temat postu:

pawelec to jest wlasnie wodor a nie woda:)

500 000 ZELAZO
500 000 LUTINUM
500 000 WODOR

PS: Widze,ze pierwsze interpretacje avatara sa...niezapomnijcie rownierz o moim opisie, to rownierz ma wplyw na wygraną.....

Gość

PostWysłany: Sob 9:47, 17 Gru 2005    Temat postu:

Trudno powiedziec :)

Powrót do góry
Robo
RADA SOJUSZU / DYPLOMATA
RADA SOJUSZU / DYPLOMATA

PostWysłany: Sob 9:50, 17 Gru 2005    Temat postu:

Hmmmm, zaczne nie od Avatara, ale od podpisu... Podpis twój przedstawia feniksa, a jak wiadomo, feniks był bardzo potęrznym, mistycznym ptakiem... Którego nie dało sie w żaden sposób pokonać bo on i tak sie odradzał... Według mnie, ten podpis określa wałaśnie ciebie :]
Podkreśla twoją potęge, bo pokazuje że nigdy sie niepodasz i "odrodzisz sie z popiołów" (pokazałeś to nawet w walce z Graalem, pomimo że cie zezłomował, ty sie odbudowałeś). Szczerze mówiąć ni wiem co oznacz (jeśli wogule coś oznacza) "Vaesse deireadh aep eigean... Pewnie coś po łacinie :] I z tego wnioskuje że pracujesz jako lekarz, prawnik, bo oni (przynajmniej troch) muszą oriętować się w łacinie...

No to teraz avatar... Hmmm... tródna sprawa... może to przedstawiać jakiegoś goblina, możliwe że nawet czarodzieje, który znajduje się w jakiejś jaskini i przygotowuje jakąś diabelską mikstore 8) [wnioskuje to po tym, że wszystko na avatarku jest zielone, tak jakby ten wywar (czyt.: mikstura) podczas jej produkcji wydzielała zielone światło/blask]
Wyraz twarzy świadczy o tym że albo postać myśli nad czymść bardzo ważnym, albo sam nie wiem co ;)
więc, bardziej skłaniał bym sie do tego że ta postać to goblin-czarodziej, bo nawet wystarczy na niego spojrzeć :P Pewnie kiedyś miał włosy, ale czaczą testować swojej wywary i wyłysiał :D

Jestem przekonany jak moi poprzednicy, ze jesteś fanem gier, filmów, ksiażek fantasy... Nawet w twoich wypowiedziach to widać...

No nic, wyraziłem swoje zdanie na temat twojego avatarka i podpisu... Oby było trafne :D

Gość

PostWysłany: Sob 9:53, 17 Gru 2005    Temat postu:

No dobra, Dementorze, tamta interpretacja to był taki wstęp :P

Panie, twója avatar przedstawia goblińskiego alchemika oraz mądrego wodza, który przewodzi swemu ludowi. Jako alchemik, próbuje wynaleźć eliksir, który zapewniłby mu wieczną młodość... Nie chce on tego zrobić dla chwały bądź rozgłosu.... Robi to, by móc być ze swym ludem jak najdłużej ponieważ kocha go... Zmarszczki na jego twarzy wskazują, że odznacza się on mądrością....

No tak mniej więcej można opisać ten avatar, a co za tym idzie, samego Dementora... Oczywiście, nie mówię tu o wyglądzie zewnętrznym bo ten, tak mi się zdaje jest wporządku :P Mówię tu o mądrości i chęci opieki nad nami, poddanymi jego.

Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob 10:42, 17 Gru 2005    Temat postu:

Dementorze

Moim skromnym zdaniem twój avatar przedstawia pewnego rodzaju goblińskiego filozofa, lub po prostu kogoś kto nad czymś głęboko się zastanwia, może postać ta zastanawia się nad tym co masz w opisie:
Vaesse deireadh aep eigean... coś się kończy....

fakt coś się kończy zawsze wszystko ma swój koniec i być może nad tym zastanwia sie ów goblin...

Jednak nad tym napisem widać feniksa. Feniks jest znakiem odrodzenia... W końcu to właśnie feniks po śmierci odradza się z popiołów, tak samo jak ty Dementorze odradzasz się po stracie floty...

W takim razie moim zdaniem może to oznaczać, że "coś się kończy, coś się zaczyna". Każda przegrana każdy koniec ma dla nas wielkie znaczenie i daje nam dużo doświadczenia. Doświadczenie to, może służyć do rozpoczęcia czegoś nowego, do odrodzenia się lepszym, silniejszym i wytrwalszym...

Takie jest moje zdanie...

Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob 11:10, 17 Gru 2005    Temat postu:

Drogi Dementorze
Moim zdaniem twój avatar przedstawia goblińskiego wojownika, który w zamyśleniu studiuje mape (lub księge) by dopracować swoją strategie walki

Jeżeli chodzi o podpis:
Fenix symbolizuje siłe i wole przetrwania,nieśmiertelność i płomienie

Myśle że w twoim przypadku symbolizuje siłę do dążenia do wyznaczonych sobie celów oraz chęćobrucenia w proch swoich przeciwników.

Vaesse deireadh aep eigean... - jeżeli sie nie myle związane są z językiem elfickim (więc potwierdza sie kwestia zaciekawienia fantasy) a jeżeli chodzi o znaczenie...Coś się kończy,coś się zaczyna...nie będe filozofował nad głębią znaczenia lecz napisze pierwą myśl która nasówa się mi...Logiczną żeczą jest ze nasze życie przemija lecz z każdym końcem następuje początek nowego myśle więc że chodzi tu o ciągłość , ciągłość w dążeniu do celu

Pozdrawiam

Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob 14:01, 17 Gru 2005    Temat postu:

niech zgadne, jestes goblinem ?

Dobra oto wersja finalna:

Sadzac po wygladzie awatara przedstawiona tam postac to goblin-stworzenie ze swiata fantasy, zazwyczaj sluzace poteznym magom lub czarownikom, skad mozna wysnuc wniosek, ze ktos stoi ponad ta osoba. Goblin jest stary, co niewatpliwie swiadczy o wiekowej mozna by rzec madrosci i doswiadczeniu. Na jego twarzy mozna dostrzec jasniejacy blask, niewatpliwie bohater pochyla sie nad czyms blyszczacym, skarbem.
Mozna to rozumiec na wiele sposobow: moze to swiadczyc o chciwosci i/lub bogactwie. Zielony kolor skory nie swiadczy wcale o tym ze jest on "zielony" co ma zapewne zmylic przeciwnika, dodatkowo zmylic moze dosc niepozorny wyglad, pod ktorym najprawdopodobniej kryje sie nie tylko waleczna dusza, ale i prawdziwy wojownik...

Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Nie 9:36, 18 Gru 2005, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Robo
RADA SOJUSZU / DYPLOMATA
RADA SOJUSZU / DYPLOMATA

PostWysłany: Sob 14:06, 17 Gru 2005    Temat postu:

Karriv, ale wyczerpująca wypowiedź :/

Gość

PostWysłany: Sob 14:20, 17 Gru 2005    Temat postu:

najlepsze teksty przychodza mi do glowy akurat wtedy gdy nie siedze na kompie...

Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Sob 15:49, 17 Gru 2005    Temat postu:

Panowie, nie offtopujcie.... Karriv rozwiń tę wypowiedź wcześniejszą.....

BTW. Karriv siedzisz na kompie ?? Fajnie tylko wiesz, pod twoim ciężarem może sie wgnieść ;P

Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Nie 17:59, 18 Gru 2005    Temat postu:

Ten wojownik w zbroji to jest elf. Ma takią zieloną twarz i długie uszy. W języku elfów słowa "Vaesse deireadh aep eigean" oznaczaczają - "coś się kończy". Ten elf patrzy się na umierającego wroga którego pokonał w bitwie. Wyjmuje z jego przebitego serca miecz i tak staje się panem całego świata elfów. Lecz słowa "Vaesse deireadh aep eigean" przypominają mu o tym że władza może przeminąć. Jeszcze do tego dodam że feniks oznacza regenerację kiedy przegra się wojnę lub straci się coś to niemożna się załamywać tylko pracować dalej aby to odzyskać lub sie zemścić na wrogach. Tak jak feniks, mityczny ptak uznawany za symbol nieśmiertelności, wiecznego odradzania się życia. Przebywał w powietrzu 500 lat, następnie miał przylatywać do Heliopolis w Egipcie, gdzie spalał się jakoby na ołtarzu świątyni na popiół. Już następnego jednak dnia miał się odradzać z popiołów, a trzeciego - zupełnie dorosły - pozdrowiwszy kapłana, miał odlatywać na kolejne 500 lat. Ten ptak to może być też święta egipska czapla, która jest symbolem wiecznie się odradzającego wschodzącego słońca. Jej złote i purpurowe upierzenie symbolizowało wschód słońca w Egipcie.(Raczej to czapla nie będzie tylko przeczytałem o niej w wikipedii o tej czapli. A we właściwościach tego obrazka znalazłem że to feniks.)

Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Pią 15:12, 30 Gru 2005, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Nie 21:09, 18 Gru 2005    Temat postu:

Owy napis to przepowiednia (cos sie konczy, cos zaczyna) moze byc to wojna .... - zatem konczy sie wojna, niedola, zle czasy, a zaczyna pokoj, lepsze zycie. Nasz dementor to wizjoner przepowiadajacy swoim poddanym dobre wiesci...(skonczy sie wojna zacznie lepsze zycie - raj...) Rowniez avator wskazuje na proroka spogladajacego w przyszlosc....Feniks - ptak ktory odradzal sie z popiolow a jego łzy leczyly rany - zatem Dementor bedzie żył wiecznie, zadna sila nie jest w stanie go przezwyciezyc, jest rowniez lekarstwem na nasze rany...

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum FORUM SOJUSZU "DEMENTORS" Strona Główna -> PUB Dementorów Wszystkie czasy w strefie GMT
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

Skocz do: