Autor |
Wiadomość |
|
dementor
Założyciel - Wielki Dementor

Przeczytał: 0 tematów
|
Wysłany: Czw 16:17, 02 Lut 2006 Temat postu: POWIADOMIENIE O ATAKU NA SMS... |
|
|
Zwazywszy ,ze co niekotrzy jeszcze niewidza o takiej mozliwosci napisze w jaki sposob to sie ustawia...
W pierwszej kolejnosci musimy miec u swojego operatora siec mozliwosc posiadania skrzynki pocztowej wraz z powiadominiem przez sms..
Wtedy otrzymujemy email:
W sieci Orange:
[link widoczny dla zalogowanych]
W sieci Plus:
[link widoczny dla zalogowanych]
W sieci Era:
niewiem(CZEKAM NA INFO)
Nastepnie konfigurujemy ustawienia w GW:
USTAWIENIA->Zmienic adres emailowy-> wpisujemy login,haslo i nowy email otrzymany od operatora sieci komorkowej....
Dostaniemy dwa emaile : jeden na stary email drugi na nowy , musimy przez obydwa potwierdzic zmaine...
Nastepnie zmieniamy ustawienia wiadomosci:
Wiadomosci->Ustawienia->Flota znajduje sie w drodze do was->(i zmieniamy na)->Przeslac emailem
Jak to dziala w praktyce? Pokaze na przykladzie:
1. Zostaje wyslany atak na Ciebie
2. Powinnes dostac wiadomosc inforumjaca Cie:
Thu, 02.02.2006 - 13:50:12 1 Flota planety xx:xx:xx znajduja sie w drodze do waszej planety xx:xx:xx. Polecenie flotyAtakowac
Ale jesli ustawisz w opcjach jak powyzej (Flota znajduje sie w drodze do was->Przeslac emailem) niezobaczysz juz tej wiadomosci..
3. Ta wiadomosc momentalnie przeslana jest na konto email zdefiniowane w ustawieniach.
4. Na konto email dochodzi wiadomosc , przez co odrazu zostaje wyslane do Ciebie powiadomienie w postaci SMS-a
W przypadku Orange jest zawarta informacja :
od kogo: [link widoczny dla zalogowanych]
temat: Ihre angeforderten Nachrichten
tresc: Thu, 02.02.2006 - 13:50:12 1 Flota planety xx:xx:xx znajduja sie w drodze do waszej planety xx:xx:xx. Polecenie flotyAtakowac
Te opcje:
Wiadomosci->Ustawienia->Flota znajduje sie w drodze do was->(i zmieniamy na)->Przeslac emailem
osobiscie proponuje uaktywniac w przypadku gdy kladziemy sie spac lub gdzies wyjezdzamy i niemamy mozliwosci sprawdzenia konta.....
Niema sensu zakaldac kont pocztowych z mozliwoscia powiadomienia przez SMS , bo i tak sprowadza sie to do tego ,ze kozystaja i tak z emaial jakiego otrzymaujesz od operatora... Czyli wychodzi na to samo , tylko droga sie wydluza lub ewentualnie dodatkowe oplaty.....
Mysle ,ze dzieki temu wiekszosc z Was bedzie miala wkoncu spokojny sen i czesciej beda wychodzili z domu ;) , bo GW to nie wszystko....
Post pisalem na szybko ,wiec niekomentowac bledow...
Post został pochwalony 0 razy |
|
|
Powrót do góry |
|
|
 |
|
Robo
RADA SOJUSZU / DYPLOMATA

Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Kęty (Robo)
|
Wysłany: Wto 19:40, 14 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie do Dementora... Dowiedziałes sie może czy jest taki e-mail który przysyła sms'y o nadhodzącej wiadomości w sieci era ??
|
|
Powrót do góry |
|
|
dementor

|
Wysłany: Wto 23:00, 14 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Robo napisał: Mam pytanie do Dementora... Dowiedziałes sie może czy jest taki e-mail który przysyła sms'y o nadhodzącej wiadomości w sieci era ?? |
Niestety,ale nieotrzymalem takiej informacji... Moze osoby posiadajace telefon w sieci Era , pomoga reszcie jak to skonfigurowac ?
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie 20:08, 19 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
a co z Heyah?
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie 20:19, 19 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
KajtomatO napisał: a co z Heyah? |
Heyah korzysta z usług Ery.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie 21:26, 19 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Ale Heyah to chyba taryfa :) [tak mi sie wydaje:D]
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie 21:56, 19 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
heyah to dla ery to samo co dla plusa sami swoi.
to chyba cos bardziej odrebnego niz taryfa bo zadna z trych firm nie podpisuje sie pod reklamami tychze pre paidow.
oprocz tych odlamow plus ma swoja taryfe pre paid i era rownierz.
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon 7:23, 20 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Neo2000 napisał: Ale Heyah to chyba taryfa :) [tak mi sie wydaje:D] |
heyah to nie taryfa to osobna siec bedaca "czescia" ery
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
dementor

|
Wysłany: Czw 8:32, 13 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
W sieci orange.pl , aby dostawac odrazu powiadomienie przez sms , musimy miec aktywan usluge Multi Box Gold
Oraz odpowiednio skonfigurowana:
Multi Box -> konfiguruj -> powiadomienia :
Powiadomienia dla Skrzynki wiadomości :
[v] Aktywne
[*] natychmiast [ ] co 2 godziny [ ] co 4 godziny [ ] co 8 godzin [ ] raz dziennie
Format powiadomień
[*]SMS [ ]WAP Push
Zwazywszy ,ze email na GW musi zostac zmieniony na [link widoczny dla zalogowanych] , posiadacze starego emaila na onet.pl , beda mieli problem z potwierdzeniem zmiany emaial na GW , gdyz ono niedochodzi...Serwer onetu nieprzyjmuje wiadomosci z galaxywars
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 9:03, 25 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
czy komus sie udalo ustalic czy ta opcja dziala w sieci ERA ??
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jester
RADA SOJUSZU

Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: Pon 20:35, 17 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
właśnie sobie to uruchomiłem na Simplusie :) ale niestety nie mam tresci w SMSie tylko sama informacja o mailu - ale ustawiłem nie "Flota jest w drodze do twojej planety" tylko "Atak na Twoją planetę" w ten sposób nie dochodzą do mnie np. informacje o flocie ktora transportuje do mnie surówkę :)
miniopera rownierz dziala wiec teraz mogę wychodzić z domu bez FS :] szkoda cennego wodorku 8)
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 18:37, 18 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
Jester ja ustawisz atak na twoja planete to już moze być za późno flota w drodze to masz jeszcze czas a jak juz jest atak to po pączkach a jak leca surowce to zmień powiadomienie i wszystko
Pozdrawiam
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Jester
RADA SOJUSZU

Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: Wto 19:02, 18 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
Wczoraj testowałem to z Nikitą odrazu dostawałem SMSy ale skoro tak mówisz, nie będe ryzykował :) w końcu Ty grasz w to dłużej :-> zmieniam na "floty sa w drodze..."
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Wto 22:07, 18 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
nieupieram sie przy mojej wersji bo niesprawdzałem ale pewnejest to że jak jest ustawienie floty sa w drodze to masz napewno minimum 2,5 godzinki na dotarcie do konta oczywiście nie mówie o skanach
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
jonek
RADA SOJUSZU

|
Wysłany: Wto 23:58, 18 Lip 2006 Temat postu: |
|
|
ale przy skanach masz tez okolo 40 - 50 minut na dotarcie do kompa wiec jest to jakis zapas, a z drugiej strony jak wiecie czesto smsy z netu przychodza opuznione :D
|
|
Powrót do góry |
|
|
|